Publicerad den

Artikel med Sirpa i tidningen Tara – Om min klimakterieresa

Blogginlägget innehåller en artikel med Sirpa i tidningen Tara - Om Sirpas klimakterieresa. Från ledvärk och hormonkaos till "starktant".

Sirpas egna ord om sin klimakterieresa

Jag brinner för att kvinnor (40+) ska få känna sig starka, friska, hela, smarta, kapabla och vackra hela livet.

Jag själv märkte av hormonkarusellen för ett par år sedan när vikterna plötsligt kändes tyngre och löpstigarna upplevdes segare. Jag har alltid varit fysiskt kompetent och kunnat min kropp sedan barnsben tack vare all träning och tävling sedan unga år, men även jag gick alltså vilse i hormonkaoset… Tappade självförtroendet och tänkte att jag nog får börja jobba med något annat, för om jag inte får min egen träning att funka, hur ska jag då kunna peppa och coacha andra som PT..?

Jag gjorde det jag brukar, nördade ner mig i kunskap och fakta, lyssnade på experter och började systematiskt söka hjälp till mitt mående. Började med hormonbehandling, skruvade på mina kost- och träningsvanor, hittade tillbaka till bra sömn och rätt återhämtning och sakta började jag känna igen mig själv, min kropp och mina tankar. Vikterna och löpningen blev åter lättare!

Mognare och annorlunda, men ändå JAG – stark och blomstrande mitt i livet!

Gjorde t.o.m. personbästa i marklyft och knäböj 2021! Hade alltså aldrig varit starkare fast jag tränat ett helt liv. Min favorithashtag är #starktant 😉

Vill du veta mer om mig, så finns jag på IG. Jag bor i Solna och jobbar som korrektiv PT på Lofsan Studio på Södermalm, håller gruppträning på Sats Sportpalatset, löpcoachar företag i Stockholm samt håller klimakteriekurser i studion och online.

Jag hoppas få inspirera dig före, genom och efter ditt klimakterium! Stötta och lyfta, putta och pusha och gärna lyssna på din klimakterieresa.

Gå gärna med i min gratis FB-grupp ”Klimakteriestark – bästa livet mitt i livet”:

Det är ett forum för systerskap och öppenhet där vi låter oss vara allt vi är, men kan få bli lyssnade på, får insyn i hur andra klarat av sina utmaningar och där inga frågor är ”fel”. Gruppen finns för att sprida kunskap, pepp, verktyg och erfarenhet om livet för kvinnor mitt i livet – före, under och efter klimakteriet.