Publicerad den

Eget företag del 1

Tankar som egenforetagare

Fick fråga på IG om detta med eget företag och att skapa trygghet ? Tänkte skriva ner mina tankar som blogginlägg. Det lär bli några till. Hoppas du blir nyfiken och vill hänga med och läsa!?

Min resa som egenforetagare
Vägen är inte alltid så tydlig i starten. Men när man börjar gå, ser man alternativen…

Trygghet & meningsfullhet
Vad är trygghet för dig? För mig? För mig går trygghet lite hand i hand med meningsfullhet..Att lära känna och hantera mina förmågor. Att känna att jag gör skillnad med mina skills och mitt liv. Att ha en bra ekonomi som tillåter mig att leva mitt liv så att det känns meningsfullt nu och framöver (även när jag blir gammal). Att ha koll på vad jag behöver tjäna och hur mycket utgifter jag har. Att jag kan bo så som jag önskar och har ett skönt hem där jag finner ro och trivs. Att jag kan vara ett stöd för mina barn och vänner (emotionellt men ibland även finansiellt). Att veta var mina gränser går. Gränser av lycka och meningsfullhet (att jag har tillräckligt av detta) och mina gränser för uppoffringar och kompromisser: hur mycket tid kan jag spendera på jobb och ledig tid, får jag återhämtning som är tillfredställande, kan jag hantera stress och uppdrag på ett gott sätt?. Hur lite tid kan jag jobba för ekonomin men utan att tappa meningsfullheten…

Ja det är många frågor att reflektera över.

Men det sagt så kan jag idag inte tänka mig att inte jobba med det jag gör. Jag kan inte se att något annat uppdrag/anställning skulle ge mig samma tillfredställelse. Det finns ingen anställning som matchar de uppdrag jag vill mixa in i mitt jobb. Och idag är jag väldigt fri att bestämma NÄR och HUR MYCKET jag vill jobba. Jag kan jobba mer vissa perioder och mindre andra perioder. Det är svårt att få till inom en anställning.

Så hur började jag mitt företagande? Och hur var det möjligt för mig att redan första månaden ta ut tillräckligt med lön? Mer om detta i annan inlägg snart. Hoppas du tyckte detta var intressant och kanske det gav dig inspiration att reflektera över din situation och dina egna drömmar!? ❤️