Om Sirpa

Personlig Tränare, Korrektiv tränare & Klimakteriecoach

I vilken sorts kropp vill du leva resten av ditt liv? Lär känna och bygg upp din kropp för framtiden!

Att vara personlig tränare är mer än att få dig att ta i och svettas, skapa träningsvärk, pusha dig över gränser eller att lära dig häftiga övningar. Jag ger dig träningen du behöver för att inte ha smärta varje dag, för att hitta mer frihet i rörelser och övervinna begränsningar. Vi tränar där din kropp är just nu och bygger upp dig för din framtid.

Jag hjälper gärna dig som:

  • kommer från skada/smärta/begränsning/graviditet/cancer
  • vill vilja börja träna och hittar din motivation till träning
  • vill vara klimakteriestark mitt i livet och få verktyg att hantera kropp och sinne i hormonkaos
  • vill börja springa på ett hållbart sätt eller vill utveckla din löpteknik
  • vill utmanas och prestera inom löpning eller annan idrott
  • som vill vara sams med din kropp, ha en sund kroppsvikt och hitta din inre kraft

Min drivkraft är du ska prioritera dig och ditt mående. Att du ska känna dig stark och kapabel, ha självförtroende, utvecklas och utmanas på ditt bästa sätt. Om du tycker träningen är rolig är det plus, men inte nödvändigt. Däremot är det nödvändigt att du tränar! För att leva ett långt och härligt liv!

Jag är utbildad och erfaren PT, med expertkunskap inom nervkunskap, rörelsemönster, korrektiv träning och (p)rehabträning. Jag är även löpcoach, kostrådgivare, Stark-genom-klimakteriet-coach, mental tränare, Yoga Nidra-lärare och gruppträningsinstruktör. Jag har jobbat heltid med träning sedan 2008. Jag har tränat tusentals individer, men är fortfarande lika nyfiken på att möta varje person!

Då jag även är utbildad ”Stark-gemon-Klimakteriet-coach” och nördat ner mig i hormonlära och kvinnokroppen 40+, är du varmt välkommen till mig att komma igång med din styrketräning, lära dig om antiinflammatorisk kost, coachning och livsval som stöttar när hormonerna går bananas! Jag håller även kurser/träningsgrupper Klimakteriestark online och i Stockhom.

Du hittar mig på Lofsangruppen Studio, Rosenlundsgatan 32B på Södermalm till vardags. Här har vi en familjär stämning, ett fullt utrustat gym, fräscha omklädningsrum med dusch. Du får låna handduk och schampo etc..

Jag började tävla i löpning 1975 (är fd elitlöpare inom medeldistans) och har sedan dess själv tränat allt från löpning, styrka, latindans, yoga och kampsport. Jag älskar fortfarande tunga lyft, men springer numera oftast utan klocka på skogsstigar.

2023 har varit ett speciellt år för mig, då jag själv vandrat genom cancerland. Det har berikat mig och fått mig att växa som människa! Jag har också fått uppleva känslan av att inte orka något till att bygga upp min kropp och min styrka på nytt. Med min starka närvaro, kunskap och trygghet, hoppas jag skapa en känsla hos dig som tar dig dit du önskar. Jag hoppas du kommer till mig med höga mål, viljan att jobba långsiktigt (hälsa är ingen quick fix!) och stor nyfikenhet! 

Jag finns bredvid dig hela vägen och coachar, puttar och bromsar efter behov!

Några av alla mina utbildningar, du kan se fler på denna sidan.

Löpcoach

Löpcoach
Löpteknik, löpskolning, känsla och rytm..

Vill du börja springa och bli en sådan som springer? Hitta ett lätt och hållbart löpsteg? Jag har löpcoachat över 500 löpgrupper, har egen erfarenhet från elitlöpning (medeldistans) och kan hjälpa dig att utvecklas och prestera. Och jag brinner lite extra för att få ”obörjare” att hitta löpglädje! Det är aldrig för sent. Min 90-åriga pappa springer ännu. Det är mitt privata mål, att springa hela livet. Du blir troligen smittad av min stora kärlek för löpning! #runhappy

Föreläsare och utbildare

När ditt företag önskar en tankeväckande kick-off eller inspirationsföreläsning eller kanske en web-shop om löpteknik, skadeförebyggande träning, då är jag rätt person! Du och din grupp får löppassion, konkreta tips om hur ni på ett smart och hållbart sätt startar upp löpträning. Och hur ni gör för att fortsätta träna, när “smekmånaden” är över och kanske hösten närmar sig. Att starta är enkelt, att fortsätta är en konst. Jag är glad, rolig och tydlig som föreläsare. Kompetens och lång erfarenhet finnes, träningsglädje och hållbarhet bjuder jag alltid på. Jag har även varit lärare på Urban Tribes populära Löpcoach-utbildningar och utbildat över 500 löpcoacher i  t ex. löpteknik, löpskolning, löpstyrka, coaching och rörlighet.

Jag föreläser även om Bästa livet mitt i livet, perioden före, genom och efter klimakteriet. Värdefullt för både arbetsplatsen och i andra sammanhang. Ni får lära er om tex hormoner, träning, stresshantering, sömn & återhämtning och vad som händer i kropp och det mentala. Kanske avslutar vi med en Yoga Nidra/guidad meditation för att hitta en lugn plats att återkomma till när stressen blir övermäktig.

Sagt om Sirpa

När mina kunder fick frågan “Vad var bäst med träningen tillsammans med mig [Sirpa]?” och ”Vad lärde du dig?” var detta svaren jag fick.

Att det är de ”små” övningarna som gör skillnaden! Lära sig ihärdighet och uthållighet. Och Sirpas ENORMA kunnande!! Sirpa ser, förstår och lotsar med kärleksfull kunnighet mot ett hållbart (tränings-)liv!

Annie

Sirpa är kunnig och personlig, att hälsenan gjorde framsteg och att skador tar tid. Lärde mig några nya övningar. Med tiden har jag lärt mig att inte forcera framsteg med skador. Det måste få ta tid.

Anita

Den är ändamålsenlig, Sirpa är engagerad till 110%, jag förstår syftet med varje övning, hon bemödar sig att variera övningarna och genomför passet med glimten i ögat, glatt humör och motiverar mig till att träna själv. Utan förståelse för vad vi tillsammans (så känns det) vill uppnå stiger man inte upp i ottan när det krävs innan ett tidigt flyg (eller möte eller vad som) för att hinna göra sina övningar.

Anki

Genomgångarna när vi sågs, att få övningar med mig hem som sedan blev uppföljda nästa gång vi sågs, möjligheten att fråga. Jag har lärt mig nya övningar och förstår bättre vilka utmaningar jag har och hur det hänger ihop.

Lena

Den är genomtänkt, trygg och utmanande. Jag har lärt mig att utmana min kropp på rätt sätt!

Sofia

Att en relativt liten insats kan ge goda resultat. Det var det jag var ute efter, att få hjälp med vilka övningar just jag behöver göra. Sirpa såg och insåg mina svaga delar och gav mig övningar för just det. Bra uppmuntran och pepp också och alltid fokus på det jag klarade, inte det som inte gick lika bra. Sirpas varma person har jag uppskattat mycket, hon har mött mig där jag var efter min utmattning.

M

Det har varit väldigt bra övningar och jag har lärt mig att hålla bålstabiliteten (de inre musklerna) och sett vilken skillnad det faktiskt gör.

Birgitta

Att Sirpa arbetar från grunden vilket jag tycker är viktigt för att kunna ta sig an all typ av träning. Hos henne lärde jag mig bland annat att hitta mina inre magmuskler och att andas på rätt sätt.

Erica